Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo пуска заместник на 159 през 2011 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• четивото за пентастара е интересно

а иначе

додо

големия дизел ти дава следното (казано по много кратък и ясен начин)

нисък разход (относително) когато не го настъпваш прекалено много

добър разход когато си го караш без да се мъчиш да е икономично

динамика, която е подходяща за реалния живот, а не писта - демек доускоряване от 80 до 160, отново на доста по-поносим разход от този, който би дал един бензин за да даде същите показатели...

много знаете какъв голям дизел съм карал или карам.

пък те хората са казали, не е луд тоя дето яде баницата

и кво ся, като можем си купим нова кола, дай да харчим и безсмислено много пари за лудо, че да сипваме бензин
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      четивото за пентастара е интересно

а иначе

додо

големия дизел ти дава следното (казано по много кратък и ясен начин)

нисък разход (относително) когато не го настъпваш прекалено много

добър разход когато си го караш без да се мъчиш да е икономично

динамика, която е подходяща за реалния живот, а не писта - демек доускоряване от 80 до 160, отново на доста по-поносим разход от този, който би дал един бензин за да даде същите показатели...

много знаете какъв голям дизел съм карал или карам.

пък те хората са казали, не е луд тоя дето яде баницата

и кво ся, като можем си купим нова кола, дай да харчим и безсмислено много пари за лудо, че да сипваме бензин
      По поста ти личи, че не си карал голям дизелов мотор
      Разрови се из форума на БМВ, Мерцедес и т.н., и виж колко харчат 3.0 и нагоре дизелови мотори, дори в "икономичен" режим
      Там поне са около 300 к.с., а за 350 к.с. да не говорим

Някой беше споменал за ресурс на дизеловия мотор ... да, но ако е чист дизел и е 3.0 150 к.с. (както бяха старото поколение двигатели) може би ще издържи 1 000 000 км, но при Би-Турбо и 350 к.с., надали ще докара и до 300 000 км
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
        По поста ти личи, че не си карал голям дизелов мотор
        Разрови се из форума на БМВ, Мерцедес и т.н., и виж колко харчат 3.0 и нагоре дизелови мотори, дори в "икономичен" режим
        Там поне са около 300 к.с., а за 350 к.с. да не говорим

Някой беше споменал за ресурс на дизеловия мотор ... да, но ако е чист дизел и е 3.0 150 к.с. (както бяха старото поколение двигатели) може би ще издържи 1 000 000 км, но при Би-Турбо и 350 к.с., надали ще докара и до 300 000 км
        карал съм 3.0 сд(на бмв) около месец, 4.2 на ауди - той си похарчва доволно, ама аз и неискам 4.2.. та 3.0 сд с настъпване 10 градско при това на х3-ка, която е с постоянно зацепено 4х4 както всички знаем

не ми се влиза в безсмислени спорове
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

карал съм 3.0 сд(на бмв) около месец, 4.2 на ауди - той си похарчва доволно, ама аз и неискам 4.2.. та 3.0 сд с настъпване 10 градско при това на х3-ка, която е с постоянно зацепено 4х4 както всички знаем

не ми се влиза в безсмислени спорове
          Наистина, недей да влизаш в безмислени спорове, защото когато фактите говорят и боговете мълчат
          BMW X3 3.0 xd
          Fuel consumption (urban): 11.2 l/100km

Това 10/100 да не е било на магистралата?

То и моят JTDm по книжка е 8.0/100, ама ги достигам само, когато има празници, София е празна и подмествам колата с 2000 оборота

п.с. Надявам се, че зареждаш колата и тогава мериш, а не разчиташ на разни електроники
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
            Наистина, недей да влизаш в безмислени спорове, защото когато фактите говорят и боговете мълчат
            BMW X3 3.0 xd
            Fuel consumption (urban): 11.2 l/100km

казвам ти какво излиза по борд и по пълно празно пълно празно, разликата между сметките на ръка и това, което показва борда беше около половин литър

ако не вярваш, когато си около бургас, заповядай, едно приятелче има ептен същата х3ка сд, ще ми я даде да я врътнеш, да се убедиш

фактите от интернет са факти от интернет, дай наистина да не спорим като клавиатурни научни работници

а па извънградско към 8 харчеше по спомен, но извънградско почти не съм я карал

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
            Това 10/100 да не е било на магистралата?
            много си хитър
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

• 530d 2003 година автоматик 5 скорости, купена нова на 100 км, градско нормално без пънене гореше 9/100, с настъпване 13/100. Извърн града падаше на 7,7 със 120-140.

Х3 2,0д ръчна кутия 12/100 в града, извън града 9/100...

Сега гледам новия Рейндж и мисля да го оборудвам с големия дизел...макар, че друга муха ми вкараха в главата..
              Range Rover Vogue 4.4
              Rexton 270 cdi
              Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
              Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Редовно ползвам едно служебно Ауди А6 Avant 2,7 TDI Quattro, автоматик, с подакцизен мотор 163 к.с. (някаква рядка версия), което на дълъг път в най-добрият случай е падало на 9,3/100. Нормално е 10,5-11/100, а градско в София гори между 13 и 18/100 според трафика. Но пък набира яко, дееба и Холцвагена. Така че, не е толкова лошо да има голям дизел в гамата на Алфа Ромео, въпросът е колко от нас ще си го позволят, още повече пък чисто нов (изключая Стоян, той вече се е доказал като истински алфист, спомагайки за финансовото оцеляване на марката)...
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

казвам ти какво излиза по борд и по пълно празно пълно празно, разликата между сметките на ръка и това, което показва борда беше около половин литър

ако не вярваш, когато си около бургас, заповядай, едно приятелче има ептен същата х3ка сд, ще ми я даде да я врътнеш, да се убедиш

фактите от интернет са факти от интернет, дай наистина да не спорим като клавиатурни научни работници

а па извънградско към 8 харчеше по спомен, но извънградско почти не съм я карал

много си хитър
                  Данните са от официална страница на БМВ, аз не правя PR на дизелови мотори, успокой се.
                  Няма какво да споря с теб повече ... не си заслужава да си губя времето и не искам да те убеждавам в каквото и да е ...

п.с. Хората ти написаха големи мотори какъв разход дават, нямам какво да добавя повече ... фактите са си факти!

п.п.с. Не мога да коментирам какъв разход може да дава някаква кола в Бургас, защото там няма задръствания, отделно не знам дали не си броите градското от Бургас до Слънчев бряг ... то вече е едно цяло
                  Все пак аз си карам колата в София, зареждам българска нафта и т.н.
                  sigpic

Comment

• Брей тези трилитрови дизели....., само колко напреднал прогреса в дизелостроенето - да работят с изпаренията във въздуха от преработката на петрола в нефтохима
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• батенко, откак имам книжка в бургас съм карал сигурно 5 месеца

както и да е, с радио точка не се спори

нито ви говоря за служебни коли къде ги карате по веднъж на месец, нито за някакви космически цифри

щом не сте съгласни с това, което ви казвам, нищо не мога повече да ви кажа. всеки има своето мнение и убеждение, което нито е моя работа да променям, нито имам желание, нито пък се смятам за достатачно меродавен.

да приключим до тук...

аз ще се радвам на голям алфа дизел, вие на голям алфа бензин.

когато любимата на всички ни марка изкарат 5.0 бензин ще съм от първите, които да измислят схема да се сдобият с такъв, до тогава, в реалния свят, големия дизел е по-добрата опция за мен, а и за много други...

---------- Post added at 02:10 ---------- Previous post was at 02:00 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      (изключая Стоян, той вече се е доказал като истински алфист, спомагайки за финансовото оцеляване на марката)...
                      май си прав, не че се изтъквам...
                      Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 05:06.
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

• Незнам кое колко харчи НО преди няколко дно се возих с една 159 1.9 из центъра и по борд си даваше 15/100 нафталин човечеца каза че толкова си харчи....
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

• Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                          Незнам кое колко харчи НО преди няколко дно се возих с една 159 1.9 из центъра и по борд си даваше 15/100 нафталин човечеца каза че толкова си харчи....
                          Явно 150/163 коньовите дизели с тегло около 2 тона си горят толкова, независимо от кубатурата (1,9 или 2,7)
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                            Незнам кое колко харчи НО преди няколко дно се возих с една 159 1.9 из центъра и по борд си даваше 15/100 нафталин човечеца каза че толкова си харчи....
                            Ми човечецът явно така си кара. Искаш ли да те повозя на Поло 1.4 TDI 70 коня и да харчи и то толкова .
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• на брат ми тоуарега в6 3.0 по малко от13л нафта не е показвал в града а повече от 15-16 с климатроник също не съм го карал или виждал колата е 2006г докато паджерото му харчи по около 17 -18-19л градско и то е 3.0 дизел
                              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

• ама къде слагате офроуд SUV-овете дето тежат по 2.5 - 3 тона в сметките нещо не схващам...

за пръв път го казвам: някой мод да позачисти темата, че стана яко офф, всеки се включва от 40
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X